Saint Julian´s   Private school

competiton entry

Colégio Saint Julian´s

concurso

PT

EN

 

The private college of St. Julian´s in Carcavelos serves the English-speaking community and comprises an 18th century palace and extensive outdoor areas, used for sports and educational activities. During the years, a large number of temporary pavilions was added, in order to give reply to the growing number of students.

 

This study gives a consistent proposal for the future development of the college. By a careful refurbishment of the historic buildings, demolishment of the wooden pavilions as well as a rearrangement of the sports fields., the buildings and the outdoor areas are restored to their historic importance.

A new extension gives space for extra class rooms and additional functions, such as the sports hall, the library and the auditorium. The new building volume is kept to a minimum, by adapting it to the sloping ground, while preserving at the same time the notable heritage of old pine trees.

 

 

O colégio de Saint Julian´s in Carcavelos, que serve a comunidade de língua inglesa na região de Lisboa, tem na sua origem um palácio do século 18, parte de uma antiga quinta da qual se preservam ainda extensas áreas exteriores, hoje maioritariamente utilizados para actividades desportivas e educacionais. Durante os anos mais recentes, diversos pavilhões temporários foram acrescentados à construção original, procurando assim satisfazer as necessidades de espaços de ensino adicionais e do aumento do número de alunos.

 

Este projecto constitui uma proposta coerente para o desenvolvimento futuro do colégio. Através de uma recuperação e remodelação cuidadosa dos edifícios com valor histórico, a demolição das construções temporárias e ainda o reagrupamento dos campos desportivos, o conjunto arquitectónico e paisagístico é valorizado de acordo com o seu significado histórico.

A nova extensão oferece espaços adicionais para salas de aula, o ginásio, a biblioteca ou o auditório multiusos. O volume do novo edifício é reduzido ao mínimo com um aproveitamento do terreno em declive, e o património arbóreo do pinhal é preservado e valorizado.

 

 

Architecture and general planning:                                     

OIL, ALEPO and LGLS

Landscaping: 

LANDPLAN, ACB

Engineering:   

PROFICO, JOULE, JGT, WATTSAVE

Location:

Carcavelos, Portugal

Date:   

2017  -